3 redenen om een extra woning te verhuren

Image

Een woning kopen voor de verhuur wordt steeds populairder. Mede door de lage rente bij de banken zoeken particulieren naar andere manieren om slim met hun spaargeld om te gaan. Investeren in vastgoed is een goede keuze die zekerheid biedt.. Door een tweede woning te kopen en deze te gebruiken voor de verhuur behaal je maandelijks een interessant rendement. Denk jij ook na over het aankopen van een beleggingspand? Wij geven drie goede redenen om een woning aan te schaffen voor de verhuur.

1. Inkomen uit huur in box 3

Als particulier vallen de huurinkomsten die op een passieve manier worden gekregen in Box 3 van de Belastingdienst. Dit is erg gunstig, omdat je zo minder belasting betaalt in vergelijking tot andere manieren van beleggen.

2. Veilige manier van investeren

Beleggen in vastgoed is is een veilige, solide keuze. Woningen blijven namelijk over het algemeen waardevast en je investeert in iets tastbaars. Een vastgoedbelegging is goed beschermd tegen inflatie. Zo kan de waarde van de woning veranderen door een economische terugval, maar zal het rendement uit de huurinkomsten niet zomaar dalen. Dit maakt het een veilige manier van investeren.

3. Veel vraag naar woonruimte

Het tekort aan woningen in Nederland is een groot probleem. Er zijn te weinig woningen beschikbaar waardoor er grote vraag is naar woonruimte. Dit resulteert in hogere huren en dus een hoger rendement.

Tweede woning verhuren?

Wilt u uw tweede woning verhuren? Verhuur je woning aan Huurzeker. Met Huurzeker bent u verzekerd van gegarandeerde maandelijkse huur, ook wanneer uw woning niet bewoond is.

Bel voor meer informatie naar 010 261 70 23 of neem contact op met uw Huurzeker makelaar.